AL-FATIHAH

Dah dua kali , kite tak sempat nak tengok wajah orang yang terdekat buat kali terakhir. Terkilan. Yes,exactly,kite terkilan.

Malam sabtu,lebih kurang jam 11 malam , kite dapat call dari akak,akak cakap 'Adam dah takde' . Anak saudara kite dah takde.Anak saudara kite yang ketiga dah takde. Tak sangka cepat arwah pergi. Allah lebih sayangkannye.  :(

Disebabkan dah malam,kite tak dapat nak pergi cari tiket untuk balik dalam masa yang terdekat. Tiket untuk pagi Sabtu takde , bus takde untuk petang dan pilihan last ,bus malam Ahad. I cant decide on my own. Kite call mak dan akak tanya macam mana, sempat ke tidak. Mak and others cakap, memang dah tak sempat sebab jenazah dikebumikan jam 12 tengahhari Sabtu. Dan perjalanan kite ambik masa 6-7 jam.Perlis ke Kelantan. Bus plak malam esoknye. Ape2 pon,kite dah memang tak sempat nak jumpe arwah :((  Mak taknak kite balik rushing2,bimbang. Mom knows better. So,kite tak balik.

Tapi kite sedih sebab tak dapat tengok wajah arwah buat kali terakhir :((

Kite doakan dari jauh. Sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah. Semoga arwah Adam Thaqif tenang di sana :( 
AL-FATIHAH


p/s : nak taknak tadi kene join explorace. Im sorry ,i cant give my full attention towards the activity. im really wanna go home so badly. Thanks to faizah,hana,adah,housemate and others for comforting me here.

9 comments:

EruzuLiyana said...

adam tuh umo bapo? jangan sedih2 eh :')

wAnIEy HuNNy said...

5thun :(( sedihla yana :(

amalia rostam said...

salam takziah dari saya... adam meninggal sebab ape??

Adah said...

jgn sedih2 ye wani. kite sedekahkan doa byk2 kat arwah adam . smoga dye tenang kat sana . Allah lbh syg kan dy .

Adah said...

jgn sedih2 ea wani . kte sedekahkan doa byk2 kat arwah adam . moga dy tenang kat sana . Allah lbh sygkan dy .

wAnIEy HuNNy said...

@amalia : terima kasih amal :)

wAnIEy HuNNy said...

@adah. terima kasih adah . amin .

MyzaAli Al-Jamalullail said...

Takziah sayang, Redha la pmrgian Adam, dia akan tgu awak semua kt syurga nnt... :)

wAnIEy HuNNy said...

trime kasih kak myza.. :) insyaAllah :)