Doodle

Assalamualaikum.

I did ask Mr Google on how to draw a doodle, even already search on youtube. Well, because i already download running man, song etc , my broadband dah takda keupayaan nak bukak youtube. Mak aih lama kemain. So, i asked Zikrillah on how to draw a doodle, he did give me an example how to draw a face .  Yelah, kite lukis asyik senget2 je, sadis betul. After an hour , my first attempt to draw a doodle. See the result.


i only able to draw a face. Well, tak pandai lagi nak lukis badan, tangan so on. But im not give up, see the result for my second attempt.


Yay ! i able to draw a body. But the problem is colouring. I thought its my bad, i drew it wrongly . Its okay, there is a will, there is a way . At least, i made some improvement right especially the tudung, no more tudung bulat kemain , sekarang dah ada shape sikit. Maybe next time i can draw someone wearing a shawl perhaps? hihihihi. Thank u Zikrillah. Thank u google. Thank u Thank u. :) Well, orang lain dah expert buat doodle, aku je dok terkial baru nak belajar :(


p/s: Pesen apa tak tahu even tengok movie dalam laptop, TV dekat depan still on even tak tengok. Sebagai peneman di malam hari katanya (-.-!)

4 comments:

εїз fastabiqul khoirat εїз said...

Comel. btw. Ko lukis doodle pakai ape nih? Aku pun tak reti lukih bdn n tgn. buruk je salu

waniey said...

Aku lukis pakai paint, aku tak masukkan lagi adobe. tu lah, tgn dgn badan aku fail :(

εїз fastabiqul khoirat εїз said...

Haha. Sama lah pakai paint. Guna adobe memang aku tak reti lah. Hurm. Geram tgk org lukis comel2.

waniey said...

Tahu takpe, cantik2 yg lain. Jum blaja buat dgn adobe plak.